het financiele plaatje

Hoe doen mensen dat toch? Een beetje de wereld over zwerven, al die mooie plaatsen bezoeken en lekker ontspannen?

Komen we qua cijfers niet verder dan rummikub?

Nee, natuurlijk niet. We rummikubben eigenlijk zelden, zo zelden dat die keer dat we het deden er meteen foto van hebben gemaakt, zo bejaard voelden we ons. 

Onze bejaarde buren uit de stad maken zich zorgen. “Ze hebben toch geen geld, ze werken niet, ze zitten in het buitenland, dat gaan ze toch nooit redden??”

Waar ze niet bij stilstaan is dat je tegenwoordig als je online werkt, overal kunt werken zolang je maar een mobiel netwerk hebt.

 

Online ondernemen

Ik ben in 2012 begonnen met mijn praktijk voor Orthomoleculair Voedingsadvies. Vanaf 2016 begon ik met de mogelijkheid om dit ook online te doen. Toen nog sporadisch. Vanaf 2018 besloot ik alleen nog maar online te gaan werken, met het ook op het wonen in het buitenland, reizen was toen nog niet echt aan de orde. Dat we weg wilden uit Nederland wel. Bovendien heb ik clienten uit heel Nederland, Belgie, Frankrijk en soms ook Spanje. Ze zijn ziek en soms zo ziek dat lang reizen erg belastend is. Dus één en één was twee. Het werden online consulten, via videobellen, telefoon en email. Dit was voor sommige mensen nog wel erg wennen, maar de meesten vonden het prettig.

Door de coronacrisis is het online werken en dus ook online consulten geven ingeburgerd en kijkt niemand er meer van op. 

Ik geef voeding- en leefstijladviezen, schrijf zelfhulpboeken en cursussen, artikelen voor mijn websites mestcelactivatiesyndroom.nl en histamine-intolerantie.nl en heb in september 2021 mijn eerste non-fictie boek geschreven over ons leven in de camper.

Ik heb dus een deel normaal inkomen, zeg maar uurtje factuurtje. En een deel passief inkomen uit e-boek en boek verkoop. Daarnaast is er nog een piepklein zakcentje van affiliate marketing. Zeg maar “om een ijsje te kopen”. 

Ik verdien met al deze werkzaamheden genoeg om ons van ons natje en droogje te voorzien en diesel te betalen voor het reizen. Doordat we low-budget leven, wat we altijd al hebben gedaan, zeg maar “living on the edge”, hebben we per maand in totaal ongeveer €1000,- nodig. 

Doordat onze kosten zo laag zijn, hoeft Roy niet te werken. En als hij af en toe een klus heeft, dat is echt heeeel af en toe, dan is dat mooi meegenomen. 

benieuwd naar mijn e-boeken en online consulten?

Neem een kijkje op mijn website