Praktische zaken

Sanitair

Wij Hollanders zijn gek op goed sanitair… Wel hier kun je je lol op! 


WC 
Wij hebben drie compost toiletten, deze legen we op de composthoop, na twee jaar composteren is dit supervruchtbare compost.

Pies gerust in het bos tegen een boom, of… waarom eigenlijk een boom? Zelfs poepen kun je in het bos doen mocht je dat willen, als je het maar bedekt met aarde(en niet bij een pad in de buurt).

Wassen

Er is een buiten aanrecht met hopelijk komend zomerseizoen (2023) stromend water en anders een jerrycan om jezelf en de vaat te wassen. 

We proberen dit voorjaar een bad met uitzicht op het bos te realiseren. Lukt dat niet dan kun je over schilderachtig wandelpad in 15 minuten naar het dorp lopen. Daar is een hele fijne best wel nieuwe gratis badkamer in het oude postkantoor waar je kunt wassen en douchen.

Koeling

Koelelementen 

We hebben een klein vriezertje, dus niet veel ruimte voor koelelementen als er meerdere mensen koelelementen willen invriezen. Het doel is wel voor de zomer een vriezer te kopen. Dus hopelijk is dat voor de zomer geregeld. 

 

Kleding wassen

We hebben, begin april 2023, nog geen wasmachine. Dus je bent aangewezen op handwas of anders de wasmachines bij de Carrefour. Wasbeurt van 35 minuten voor 5,00

Afval

We hebben geen vuilnisman die iedere week het vuil ophaalt. 

 

We scheiden het huisvuil:

  • etensresten gaan naar de composthoop
  • PPB afval : papier, plastic, blik verpakkingsmaterialen bij elkaar
  • glas apart
  • overig vuil in de container naast het postkantoor/winkeltje in het dorp.

Langs de weg naar het dorp, op 1 km, is een TRI, dit zijn de containers waar je het glas en PPB afval kunt weggooien.

Ons huis

Ben je de “lucky bastard” die in ons huis/mobil home verblijft. Dan kun je hier alle praktische info vinden. Deze pagina is beveiligd, het wachtwoord krijg je van ons.

Boodschappen

In het dorp is een brooddepot waar je op bestelling brood kan kopen (geen bio/desem) en ze hebben wat houdbare voeding. Dit is op loopafstand (15 min over groen wandelpad).

Op dinsdag is er tijdens het schooljaar buiten de vakanties om een winkel van de MBO school aan de weg naar het dorp. (Maison Familial Rural). Zij verkopen bio groenten, geitenzuivel en andere lokale  (bio) producten.

In de vakantieperiode kun je deze producten direct bij de producent kopen, zoals de geitenboerderij, de bio groententeler, biermaker etc. Er zijn vaak in kleine dorpjes markten vanaf 16:00 uur met lokale productenten zoals in Bagneux (iedere vrijdag avond) en Livry (iedere donderdag avond).

In Villeneuve sur Allier is in het oude treinstation een winkel met lokale producten, 14 km.

Supermarkten

De dichtstbijzijnde is in Le Veurdre, 9 km, de Vival, echt een winkel voor noodboodschappen, duur en klein assortiment.

De supermarkten zijn op iets meer dan 20 minuten afstand met de auto, Carrefour en Aldi in Bourbon L’Archambault. 22 km Hier is ook de bio weekmarkt op zaterdag ochtend. Erg leuk!

Atac/B1 in Saint Pierre le Moutier of Lurcy Levis (hebben geen bio) allebei 20 km

Zwemmen

Naast ons terrein liggen twee meren. Dit zijn vismeren op privé terrein en mogen niet worden gebruikt.

Zwemmen kun je in de rivier de Allier, op 5 km. Volg het bord Le Port Barreau.

Er zijn in de regio ook een paar zwem meren. Voor kleine kinderen kun je naar Vieure, voor een groter en dieper meer naar Etang de Goule in Valigny, Beide meren zijn een half uur rijden.